TEST: Frontmonterat mörkersikte (Nattsikte Adapter)

TEST - Frontmonterat mörkersikte (Nattsikte Adapter)

Ett frontmonterat nattsikte går att fästa på ditt befintliga kikarsikte och gör att du kan se i mörkret. Det är perfekt om man redan har ett kikarsikte och vill kunna jaga effektivt på natten. Vi har läst recensioner och listat bästa frontmonterade mörkersiktet så att det ska bli lättare för dig att välja rätt nattsikte. Här är jaktsajten topplista över bästa frontmonterade natttsiktet

Bästa mörkersikte adapter 2023

  1. Leica Calonox Sight (Termisk nattsikte adapter – Bäst i test)
  2. Pulsar Forward F455 Frontmonterat Nattsikte (Billig Digital Night Vision Adapter)
  3. Pulsar Krypton FXG50 (Bra frontmonterad värmeadapter)
  4. Pulsar Proton XQ30 (Liten och prisvärd frontmonterad värmesikte)
  5. Pulsar Core FXQ50 BW (frontmonterad termiskt nattsikte)

Leica Calonox Sight (Termisk nattsikte adapter – Bäst i test)

Leica Calonox Sight (Termisk nattsikte adapter - Bäst i test)

Leica Calonox Sight är optimerad för användning tillsammans med ett konventionellt kikarsikte och är därför utrustad med 1x förstoring. På grund av den fasta konstruktionen av hela systemet är Calonox ”Sight” konsekvent noggrann. Det horisontella synfältet från 15,5 till 100 meter ger en fantastisk överblick, medan 384×288 pixelsensorn i kombination med OLED-skärmen med hög upplösning och Leicas egen bildbehandling (Leica Image Optimization – LIO ™) säkerställer en detaljerad bild. Adaptrar av hög kvalitet för montering på ett kikarsikte finns för alla vanliga linsstorlekar. Kostnad för adapter tillkommer.

Se pris för Leica Calonox Sight


Pulsar Forward F455 Frontmonterat Nattsikte (Billig Digital Night Vision Adapter)

Pulsar Forward F455 Frontmonterat Nattsikte (Billig Digital Night Vision Adapter)

Pulsar Forward F455 frontmonterade digital night vision adaptern är efterträdaren för Pulsar F135 samt F155. Denna frontmonterade ljusförstärkare fäster man på objektivet på kikarsiktet med hjälp av en adapterring och på så viss kan man förvandla sitt nuvarande sikte till ett mörkersikte.

Rekommenderad förstoring på kikarsiktet är 2-8 gånger. Pulsar Forward F455 monteras på kikarsiktena med hjälp av Pulsar FN adapterringar. Dessa köps separat och är inte inkluderade med Forwardadaptern. Då Forward F455 är digitalt behöver man inte oroa sig för att det är för ljust ute för att tända det, Forward klarar dagsljus utan att bli förstört. Adaptern som monteras på det vanliga sikte har fyra “klor” som man lätt och snabbt klickar fast Forward med ett enkelt handgrepp. En smidig bajonettfattning. Då Forward är utrustad med WiFi kan man koppla ihop den med mobiltelefon eller platta och man kan sköta enheten från telefonen eller plattan genom programmet “StreamVision”.

Man kan även uppdatera enheten genom det. Med Forward F455 har man möjlighet att spela in på det inbyggda minnet. Filmerna eller bilderna förs sedan över till en dator.

Se pris för Pulsar Forward F455


Pulsar Krypton FXG50 (Bra frontmonterad värmeadapter)

Pulsar Krypton FXG50 (Bra frontmonterad värmeadapter)

Pulsar Krypton FXG50 är, utan tvekan, ett av världens bästa frontmonterade värmesikten där Pulsar inte har gjort några som helst kompromisser utan utrustat det med en BAE 12µm värmesensor som kombinerad med en 640×480 mikrobolometer upplösning, 12µm och en suverän HD AMOLED digitalskärm som gör att bilden är inget annat än skrämmande skarp och detaljrik. Nivån på vilken Krypton spelar på är så pass hög, så konkurrerande produkter, även varianter som kostar mer, känns dvärgar i jämföresle.

Siktet är byggt för att klara upp till 6000 Joules. Man kan montera siktet på kalibrar så som .375 H & H, kaliber 12 och 9.3×64. -Shocktestat magnesiumchassi gör enheten mycket robust men också lätt och kompakt. -Integrerad video och stillbildsinspelning i MP4 och .jpg gör det enkelt och snabbt att dela dina upplevelser. -De inbyggda 16-GB internminnet lagrar timvis med video eller tusentals foton. -Använd Wi-Fi och Stream Vision Appen, anslut Krypton FXG50 till en smartphone eller surfplatta för användning som en andra bildskärm eller fjärrkontroll. Gör också överföring av inspelade filer, justering av inställningar, uppgradering av mjukvaran. -Krypton FXG50 har ett externt IPS7 batteri med upp till 8 timmars batteritid. Batteriet kan bytas på ett par sekunder.

Se pris för Pulsar Krypton FXG50


Pulsar Proton XQ30 (Liten och prisvärd frontmonterad värmesikte)

Pulsar Proton XQ30 (Liten och prisvärd frontmonterad värmesikte)

Välkommen till en världens absolut minsta frontmonterade värmeadaptrar! Pulsar Proton XQ30 värmeadaptern monteras, med hjälp av Pulsar PSP adaptrarna (som köps separat), på fronten av det kikarsikte som man har på vapnet och på så viss, förvandlar det kikarsikte till ett värmesikte. Enheten är extremt liten, kompakt och blir ett fantastiskt bra alternativ för den som vill ha ett värmesikte utan att behöva plocka av dagsiktet från bössan.

iktet är byggt för att klara upp till 6000 Joules. Man kan montera siktet på kalibrar så som .375 H & H, kaliber 12 och 9.3×64. Shocktestat magnesiumchassi gör enheten mycket robust men också lätt och kompakt. Integrerad video och stillbildsinspelning i MP4 och .jpg gör det enkelt och snabbt att dela dina upplevelser. De inbyggda 16-GB internminnet lagrar timvis med video eller tusentals foton. Använd Wi-Fi och Stream Vision Appen, anslut Proton XQ30 till en smartphone eller surfplatta för användning som en andra bildskärm eller fjärrkontroll.

Gör också överföring av inspelade filer, justering av inställningar, uppgradering av mjukvaran. Proton XQ30 har ett externt IPS7 batteri med upp till 8 timmars batteritid. Batteriet kan bytas på ett par sekunder.

Se pris för Pulsar Proton XQ30


Pulsar Core FXQ50 BW (frontmonterad termiskt nattsikte)

Pulsar Core FXQ50 BW (frontmonterad termiskt nattsikte)

Pulsar Core FXQ50 BW är en värmeadapter som monteras framför ditt vanliga sikte genom att använda en Pulsar DN adapter. Rekommenderas att användas på sikten med förstoringen 2-5x. Denna enhet är multifunktionell så den kan användas både som en adapter till det vanliga siktet men även som en handhållen värmekikare genom att montera Pulsar 2 x monokikaren (inkluderat i paketet).

Tre kalibreringsmöjligheter: -M, vilket är helt manuell kalibrering. Perfekt vid jakt då man vill vara helt tyst, inget ska ge några ljud ifrån sig. -A, är en helautomatisk kalibrering. Kikaren känner själv av när den behöver kalibreras och sköter detta automatiskt. -H, även detta en manuell kalibrering men då man inte behöver stänga locket under tiden så ger den ett ljud ifrån sig när slutaren arbetar.

Tre olika lägen, allt för att få ut bästa möjliga av enheten: -Rocks (förstärkt kontrast) -Forest (låg kontrast) -Identification (bättre återgivning av detaljer på heta objekt.

Displayen är AMOLED, svart/vit (till skillnad från de tidigare Core modellerna som hade en grön bild). Trådlös fjärrkontroll finns med så man kan använda de flesta kontrollerna utan att ta händerna från stocken.

Se pris för Pulsar Core FXQ50 BW

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *