Crispi Kängor – Crispi Titan GTX (Test & Recension)

Crispi Kängor - Crispi Titan GTX (Test & Recension)

Crispi Titan GTX kännetecknas av starka och vattentäta överdelar och sulor med en god universalbeläggning. kängan tillverkas huvudsakligen av naturligt läder av olika densitet, som behandlas med vattenavstötande, tå och hälstövel skyddas av tjockt gummifoder. Inuti skon finns mjuka nät som används i kombination med det vattentäta membranet Gore-Tex Extended Comfort Footwear. Avtagbar anatomisk innersula består av flera lager – flexibelt skum, filt och fint nät med antibakteriell behandling.

Stort test av jaktkängan Crispi Titan GTX. Se omdöme och bästa pris.

Se Crispi Titan GTX pris på pnjakt.se (har ofta rea)

Crispi Titan GTX finns i brun och svart färgning (se Crispi Titan Black!).

Under de senaste 21 åren har jag haft på mig jaktstövlar mer än någon annan typ av skor och jaktutrustningen har förbättrats drastiskt sedan dessHär är mina erfarenheter med stövlarna / Jag betygsätter från 1-10 med 10 som är bäst.

Första intrycket: 10 av 10

Jag har snörat på mig tillräckligt många kängor att vid första inspektionen kunna säga att Crispi Titan GTX är kvalitetsskor. Sömmen var ren och konstruktionen såg bra ut.

Passform: 9

Skorna kändes väldigt bekväma som om de redan var ingångna. Även i den heta, fuktiga sommarvärmen fick jag inte en enda blåsa eller skoskav.

Värme: 9

Det är uppenbart att Crispi Titan GTX är kängor för den aktiva jägaren. Skorna har 200 gram isolering. Dessa kängor lämpar sig mycket bra för temperaturer som sträcker sig från 9-23 grader. För värme i stövlar när det är kallt fokuserar jag mer på att hålla dem torra än att ha mycket isolering, det är därför jag tar två par stövlar med mig. Om jag bara tog med en, skulle de vara fuktiga av svett från dag ett och aldrig torka igen tills jag kom hem. Du kan ha 2000 gram isolering, men om det äe fuktigt i skon kommer dina fötter att bli kalla!

Stabilitet och stöd: 9.5

För mig erbjuder dessa stövlar perfekt stabilitet för den terräng jag jagar på. Fästet var mycket bra och det kändes aldrig halt även om det regnade. Det känns mycket enkelt att gå upp och ner för brant terräng

Bekvämlighet: 10

Det här är de mest bekväma jaktkängorna jag någonsin har haft på mig! Under hösten blev jag förundrad över det faktum att det kändes som om jag inte hade något på mina fötter. Jag har aldrig haft stövlar som passar så bra på mina fötter, men de erbjuder fortfarande bra stöd.

Tålighet: 10

Under 86 dagar tog jag dessa stövlar från saltvatten till bergstoppar. Jag måste säga att de fortfarande ser bra ut innefrån och ut. Inte en endaste söm är skadad eller sliten på något sätt, sularna har inte slitits och lädret ser bra ut. Jag brukar kunna använda mina jaktkängor under två säsonger om jag roterar mellan två par. Det ultimata hållbarhetsprovet kommer i slutet av nästa höst, men nu har jag all förtroende för att de kommer att hålla bra.

Vattentäthet: 9

Jag har ännu inte hittat ett par läder jaktkängor som så småningom inte läcker. Efter 75 dagar och troligen 500 passerade bäckar och mer mil i våta träskmarker än jag vill tänka på, började jag notera fukt längs mina innesulor. Om man ska vara realistisk så var jag faktiskt väldigt imponerad över att de höll sig täta så länge de gjorde.

Helhetsbetyg: 9,5 av 10

“När du hittar det du letar efter, sluta leta.” Detta sa en klok man till mig en gång. Jag har verkligen testat dessa kängor nu vått och torrt och måste säga att Crispi Titan GTX är en exceptionellt bra jaktkänga. För mina fötter och den typ av jakt jag utför så är Crispi Titan GTX precis den typ av känga jag är ute efter.

För alla som är intresserade delar jag mina erfarenheter med några av de andra stövlarna jag har provat genom åren. Det sär bra för mig är givetvis kanske inte lika bra för någon annan. Alla fötter och preferenser är olika. Jag listar bara min erfarenhet, så ta den som sådan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *