GRS Kolv VS KKC – Vilken gevärskolv är bäst?

GRS Kolv VS KKC - Vilken gevärskolv är bäst

Jag har testat GRS kolv och måste säga att den fungerar utmärkt och det är en härlig känsla att hålla i geväret. Dock så har jag inte varit ute och jagat med GRS kolven men jag har provskjutit lite och det fungerar utmärkt. Det går verkligen att rekommendera GRS kolv till alla som vill ha ett bra gevär att ta med sig ut på jakt. Priset är inte särskilt högt om man tänker på vad man får för pengarna när man köper denna kolv.

GRS Kolv VS KKC? Vilken gevärskolv är bäst?

Jag har även testat KKC kolven och jämför man GRS med KKC kolven så är de ungeför lika bra, det beror ju på lite vad man är ute efter naturligtvis. GRS kanske passar lite bättre om man är intresserad av sportskytte men den funkar tydligen även bra i jakt vad jag har läst. Eftersom en KKC kolv är lättare så kanske den är smidigare att släpa runt med under rörlig jakt. Kolven är även lite mer slimmad så man får bättre grepp runt den om man har små händer. Se mer information om KKC kolvar

Det är inte helt lätt att välja rätt kolv för geväret och det gäller att läsa på lite innan man köper en kolv så att man kan vara säker på att man har köpt rätt. Jag är väldigt nöjd med mitt köp och kan rekommendera GRS kolv om man är intresserad av sportskytte för det fungerar utmärkt att skjuta med. Det är verkligen en härlig känsla. Vad gäller jakt så kan jag inte yttra mig eftesom jag inte har testat att gå ut på jakt med min GRS kolv ännu men vad jag har läst och hört av andra så fungerar GRS kolven utmärkt även när man går ut på jakt.

Funderar du på att köpa en GRS kolv? Här hittar du alla modeller som går att köpa online


GRS Bifrost

GRS Bifrost brun

Kolven med otroliga inställningsmöjligheter och som är stark och lätt. Spigot för bipod integrerad i framstocken för bra montering av bipod. En bra och optimal skyttekolv till flertalet gevärsmodeller. Det här blir en riktigt trevlig nyhet för dom som letar en ny skyttekolv i rätt kurs prismässigt men som inte vill tumma på kvalite och inställningsmöjligheter. Picatinny monterat på framstock och undersida kolven för bra anslutningsmöjligheter. Flushcups sida fram och bak för bästa möjlighet att använda rem/sele. Bakkappa höj och sänkbar och äntligen med möjlighet att ställa den i vinkel för bästa möjliga inställning för skytten där man ställs inför svåra skjutställningar i stressade lägen.

GRS Bifrost – Mer info


GRS Sporter

GRS Sporter har kvar den ursprungliga designen från GRS första kolvdesign. Grov och lätt framstock ger en bra balans vid framförallt stående skytte. Pistol greppet är vinklat 6 grader utåt för att få en mer avslappnad vinkel på handleden vilket ger en bättre skjutställning. Bakstocken är designad både med en “krok” för att trycka in kolven i axeln vid liggande skytte och med en plan yta underst för att funka optimalt med alla typer av baksäckar vid liggande skytte. SpeedLock systemet vilket man justerar kolvkam och bakkappa med är uppdaterat till i år och är numera hela 40% starkare än förut och har ett stopp vid största möjliga justering.

GRS Sporter – Mer info


GRS Hunter

GRS Hunter är till för dig som vill ha en kolv med klassiska linjer men som ändå är fullt justerbar för att passa just dig. Pistol greppet är vinklat 6 grader utåt för att få en mer avslappnad vinkel på handleden vilket ger en bättre skjutställning. SpeedLock systemet vilket man justerar kolvkam och bakkappa med är uppdaterat till iår och är numera hela 40% starkare än förut och har ett stopp vid största möjliga justering.

GRS Hunter – Mer info


GRS Berserk

 

GRS har lyssnat på vad slutkunderna vill ha och lanserar nu en syntetkolv! Med samma ergonomi och justerbarhet som trälaminatkolvarna fast stryktåligare, lättare och och ett lägre pris.

• Tillverkad i formsprutad Durethan som är förstärkt med 15% glasfiber
• Vikt 1,3 kg. • LOP (lenght of pull) är 33,5-36,5cm, vilket blir mellan de fullstora kolvarna och Decima i laminat.
• Endast svart, höger och storlek enligt ovan
• Höjdjusterbar bakkappa som tillbehör.
• Rembygelfästen med Flush Cups på vänster sida av kolven.
• Ett rembygelfäste under framstocken för montage av benstöd
• Handgrepp och framstock har greppytor i gummi
• Övriga delar i tyst och målningsbar durethan
• Bakstock optimerad för användning av baksäck
• Snabbjustering av samma typ på bakkappa och kindstöd som laminatkolvarna
• Pelarbäddad från fabrik, bara att montera och skjuta
• Finns för 6 st olika vapensystem, Tikka T3, Howa 1500 SA / Weatherby Vanguard SA, Remington 700 BDL SA & LA, Savage 12, Savage 16

GRS Berserk – Mer info


GRS kolvar passar för både sportskytte och jakt även om den kanske främst är till för sportskytte. Greppet ger en avslappnad vinkel för handleden.

  • GRS Sporter har en grov och lätt framstock vilket ger en bra balans vid stående skytte.
  • GRS Hunter har klassiska linjer och är justerbart för att passa dig.
  • GRS Berserk har samma ergonomi och justerbarhet men är mer stryktålig och lättare.

Populära modeller som passar till GRS kolv: tikka t3, berserk, remington 700, sauer 202, blaser r93, tikka m65, sako 85, sako 75, husqvarna 1640

Se alla GRS kolvar


Förnya ditt vapen med GRS gevärskolvar
GRS Kolv Test & Review
GRS Kolv Browning
GRS Kolv Tikka T3 Stock

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *