Köpa KKC Kolv? Vilken gevärskolv ska man välja?

Köpa KKC Kolv - Vilken gevärskolv ska man välja

En KKC-kolv är en typ av kolv som används för att ersätta eller uppgradera originalkolven på ett  jaktgevär. KKC-kolvar är kända för att erbjuda ergonomi, justerbarhet och precision. De är vanligtvis tillverkade av polymermaterial eller laminat, vilket ger en hållbar och lättviktig konstruktion. KKC-kolvar har oftast en justerbar kindkam, längdjustering av kolven och möjlighet att justera kolvens höjd och vinkel för att passa skyttens individuella preferenser och kroppsbyggnad.

Fördelarna med en KKC-kolv inkluderar förbättrad komfort, bättre balans och ökad precision genom att ge en mer anpassningsbar och stabil skjutplattform. KKC-kolvsatser är populära bland både jägare och sportskyttar som vill uppgradera sina vapen för att få bättre passform och kontroll.

KKC-kolvsatser är specifikt utformade för vissa gevär och modeller. Innan du köper en KKC-kolv är det viktigt att se till att den är kompatibel med ditt vapen och att installationen görs korrekt för att säkerställa rätt passform och funktion.

En KKC kolv är en bra och allsidig gevärskolv som är lättare och smidigare jämfört med GRS kolvar. KKC kolvar passar bättre för rörlig jakt eftersom den inte väger lika mycket så det blir enklare att springa släpa runt på geväret.

GRS eller KKC kolv, vilken vapenstock är bäst?

Både GRS och KKC är välrenommerade tillverkare av kolvsatser och erbjuder högkvalitativa alternativ för vapenägare som vill uppgradera eller anpassa sitt jaktgevär. Båda företagen har olika modeller och funktioner att välja mellan, så det ultimata valet beror på vad du är ute efter.

GRS är en ledande tillverkare av högpresterande kolvsatser och är känt för sin innovativa design och ergonomi. GRS-kolvarr är ofta tillverkade av glasfiberförstärkt polymer och har en rad funktioner, såsom justerbar kindkam, längdjustering och möjlighet till olika grepp- och kolvprofiler. GRS är känt för att erbjuda stabilitet och precision, vilket gör dem populära bland både jägare och sportskyttar.

KKC är en finsk tillverkare av kolvsatser som har byggt upp ett gott rykte för kvalitet och precision. KKC-kolvar är ofta tillverkade av polymer eller laminatmaterial och erbjuder också olika justeringsmöjligheter, som justerbar kindkam och längdjustering. KKC-kolvar är kända för sin ergonomi och anpassningsbarhet, vilket ger en skräddarsydd passform och bättre kontroll.

Valet är ganska enkelt och det beror helt på om man främst kommer att använda kolven för statiskt stillasittande skytte eller om man kommer att syssla med rörlig jakt. KKC kolvar passar bättre för rörlig jakt medans GRS kolvar är bättre lämpade att skjuta med när man sitter eller ligger still. Så om du främst ska använda din gevärsstock till rörlig jakt ska man köpa en KKC kolv.

En KKC kolv väger mindre och är mer slimmade. Har man små händer får man ett bättre grepp om en KCC kolv och därför kanske denna kolv passar bättre för kvinnor.

Det finns flera modeller av KKC kolvar i olika färger. Här är några populära modeller som man kan välja mellan.


KKC Laminatkolvar

KKC Kolv

Pistolgreppet är konstruerat för att ge dig en naturlig och avslappnad handledsvinkel, oavsett om du befinner dig på pass eller är ute på smygjakt. Kolvarna tillverkas av krysslaminerad björk, vilket ger dem både hållbarhet och estetiskt tilltalande egenskaper. Med en vikt på endast 1100 gram är kolven lätt att hantera, och den har även möjlighet till justering av både kindstöd och bakappa, både i höjd och längd. KKC-kolven kombinerar funktion, ergonomi och estetik på ett och samma ställe, vilket ger dig en komplett gevärskolvupplevelse.

Denna kolvarmodell finns tillgänglig för många olika vapenmodeller, inklusive Tikka T3x, Blaser R8, Brno CZ 455, Browning X Bolt, Sako och många fler. Det innebär att oavsett vilket vapen du har kan du anpassa det med denna kolv för att uppnå önskad funktionalitet, ergonomi och estetik.

Se pris fär KKC laminatkolvar


KKC Short Laminatkolv

Den nya KKC Short är speciellt utformad för dig som behöver en ännu kortare, lättare och mer smidig kolvsats än den vanliga KKC Hunting-modellen. Avståndet mellan bakkappan och avtryckaren, även känt som LOP (Length of Pull), är 2,5 cm kortare än på den större Hunting-modellen. LOP på Short-kolven kan justeras från 32 cm upp till 33,6 cm med hjälp av de medföljande spacerplattorna. För ytterligare anpassning kan extra spacerplattor köpas för att justera kolvens totallängd upp till 35,2 cm.

Pistolgreppet har blivit förminskat för att passa ännu bättre för personer med mindre händer och kortare fingrar. Framstocken är också något smalare, vilket tillsammans skapar en mycket smidig helhet där den välkända KKC-känslan finns bevarad genom hela kolven. Denna gevärskolv finns tillgänglig för många olika modeller, inklusive Tikka T3 Vermint, Sako 85, Browning X Bolt och flera andra.

Se pris för KKC Short laminatkolv


KKC Laminatkolvar R8

Denna kolv finns tillgänglig i flera färgvariationer, inklusive brun, svart och svart/röd. Den är tillverkad av krysslaminerad björk och utgör en lätt och smidig kolv som är perfekt lämpad för jakt i rörelse. Gevärsstocken är justerbar och har ett kindstöd och en bakkappa som kan anpassas både i höjd och längd för att passa individuella behov. Med dess mångsidighet och ergonomiska design möjliggör kolven en mer bekväm och skräddarsydd skjutupplevelse för jägare.

Se pris för KKC Blaser R8 Kolv


KKC Blaser R93 Kolv

Detta är en slimmad gevärskolv som är enkel att bära med sig under jakten. Pistolgreppet är ergonomiskt utformat och ger en mycket bekväm och naturlig handkänsla när man håller i geväret. KKC Blaser R93-modellen finns tillgänglig i både brun och svart färg.

Se pris för Balser R93 KKC kolv

Det finns även en tuff modell av KKC Laminatkolv i svart/orange färg:


Gevärskolvar i syntet eller laminat?

Det går inte att säga att laminat är bättre jämfört med syntet eller tvärtom. Det beror helt på vad man är ute efter. Både laminat och syntet har fördelar och nackdelar. En laminatkolv är riktigt snygg och finns i många olika färger och träslag. Vill man ha en exklusiv kolv ska man köpa en gevärskolv i valnötsträ. Dessa vapenkolvar är inte billiga men är mycket hållbara och snygga med fin struktur. De är tåliga när de har rätt ytbehandling även om de kanske inte är riktigt lika tåliga som en bra syntetkolv.

Syntetiska kolvar, tillverkade av polymerer eller kompositer, är vanligtvis lättare och mer motståndskraftiga mot väder och fukt än laminatkolvar. De kan vara mer tåliga mot repor och slag och kräver vanligtvis mindre underhåll. Syntetiska kolvar kan också erbjuda möjlighet till konstruktion med mer geometriska mönster och moderna utseenden.

Laminatkolvar är tillverkade av flera tunna lager trä som är limmade tillsammans. Denna konstruktion ger en stark och stabil kolv med en vacker estetik. Laminatkolvar kan vara tyngre än syntetiska, men de kan också minska rekylen på grund av sin ökade vikt. Vissa skyttar föredrar också känslan av trä i jämförelse med syntetiska material.

Vid val av gevärskolv är det viktigt att överväga dina egna behov och din personliga smak. Om du till exempel kommer att använda vapnet i tuffa terrängförhållanden eller i regnigt väder kan en syntetisk kolv vara ett bättre val på grund av dess hållbarhet och motståndskraft mot elementen. Men om du uppskattar traditionell träestetik och en mer robust känsla är en laminatkolv att föredra.

Det kan vara en bra idé att besöka en vapenbutik eller prata med erfarna skyttar för att få mer specifik rådgivning och möjlighet att prova olika vapen för att avgöra vilken typ av kolv som passar dig bäst.

Här är en video recension av KKC kolvar för dig som kan tyska:

KKC Kolv Test & Review
Guide: Förnya gamla jaktvapen
Hur man byter kolv för Tikka T3
KKC Kolv Tikka t3 Lite
kkc kolv tikka t3

Snygga kolvar i krysslaminerad björk med en vikt på bara 1100g. KKC kolvar har justerbart kindstöd och bak-kappa i både höjd och längd.

Finns till dessa vapen:

Carl-Gustaf / Husqvarna / Zoli 1900
Carl Gustaf 3000 ( Endast LA )

Blaser R93
Blaser R8
Mauser M98
Remington 700 LA
Remington 700 SA
Ruger 10/22
Sako 85 LA
Sako 85 Magnum
Sako 85 SA
Sauer 200 STR
Tikka M55
Tikka M65
Tikka Master 590
Tikka Master 690
Tikka T3
Tikka T3 Vänster
Tikka T3 Varmint

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *