Köpa KKC Kolv? Vilken gevärskolv ska man välja?

Köpa KKC Kolv - Vilken gevärskolv ska man välja

En KKC kolv är en bra och allsidig gevärskolv som är lättare och smidigare jämfört med GRS kolvar. KKC kolvar passar bättre för rörlig jakt eftersom den inte väger lika mycket så det blir enklare att springa släpa runt på geväret.

GRS eller KKC kolv, vilken vapenstock är bäst?

Valet är ganska enkelt och det beror helt på om man främst kommer att använda kolven för statiskt stillasittande skytte eller om man kommer att syssla med rörlig jakt. KKC kolvar passar bättre för rörlig jakt medans GRS kolvar är bättre lämpade att skjuta med när man sitter eller ligger still. Så om du främst ska använda din gevärsstock till rörlig jakt ska man köpa en KKC kolv.

En KKC kolv väger mindre och är mer slimmade. Har man små händer får man ett bättre grepp om en KCC kolv och därför kanske denna kolv passar bättre för kvinnor.

Det finns flera modeller av KKC kolvar i olika färger. Här är några populära modeller som man kan välja mellan.


KKC Laminatkolvar

KKC Kolv

Pistolgreppet är utformat så att du har en naturlig och avslappnad vinkel på handleden ovasett om du sitter på pass eller är ute på smygjakt Kolvarna är gjorda i krysslaminerad björk. Vikt endast 1100 g och har justerbart kindstöd och bakappa i både höjd och längd. KKC är funktion, ergonomi och estetik i en och samma gevärskolv.Denna kolv går att köpa i många olika modeller till tikka t3x, Blaser R8, Brno CZ 455, Browning X Bolt, Sako och många fler.

Se pris fär KKC laminatkolvar


KKC Short Laminatkolv

Nya KKC Short är framtagen för dig som behöver en ännu kortare, lättare och smidigare kolv än vad den vanliga KKC Hunting redan är. LOP (avståndet mellan bakkappa och avtryckare) är 2,5 cm kortare än på storebror Hunting. LOP är på Short justerbart från 32 cm upp till 33,6 cm med de medföljande spacerplattorna. Extra spacerplattor kan köpas till för en justering upp till 35,2 cm totallängd. Pistolgreppet är nerskalat för att passa ännu bättre för dig med mindre händer och kortare fingrar, även framstocken är lite smalare och skapar tillsammans en mycket smidig helhet där KKC-känslan finns bevarad rakt igenom. Denna kolv finns i många modeller bland annat Tikka T3 Vermint, Sako 85, Browning X Bolt och många fler.

Se pris för KKC Short laminatkolv


KKC Laminatkolvar R8

Denna kolv finns i flera olika färger (Brun, svart, svart/röd). Den är gjord i krysslaminerad björk och är en lätt och smidig kolv som passar utmärkt för rörlig jakt. Gevärskolven är justerbar med kindstöd och bakkappa som går att anpassa i både höjd och längd.

Se pris för KKC Blaser R8 Kolv


KKC Blaser R93 Kolv

Denna slimmade gevärskolv är lätt och smidig att ta med sig på jakt. Pistolgreppet är ergonomiskt och ger ett mycket bekvämt och naturligt grepp om geväret. KKC Blaser R93 finns i brunt och svart.

Se pris för Balser R93 KKC kolv

Det finns även en tuff modell av KKC Laminatkolv i svart/orange färg:


Gevärskolvar i syntet eller laminat?

Det går inte att säga att laminat är bättre jämfört med syntet eller tvärtom. Det beror helt på vad man är ute efter. Både laminat och syntet har fördelar och nackdelar. En laminatkolv är riktigt snygg och finns i många olika färger och träslag så som valnör och ljus masur. De är tåliga när de har rätt ytbehandling även om de kanske inte är riktigt lika tåliga som en bra syntetkolv.

Vill man ha en exklusiv kolv ska man köpa en gevärskolv i valnötsträ. Dessa vapenkolvar är inte billiga men är mycket hållbara och snygga med fin stryktur.

Nu för tiden finns det nyare material på marknaden så som syntet och laminatkolvar, de är billigare men håller ändå hög kvalitet.

Här är en video recension av KKC kolvar för dig som kan tyska:

KKC Kolv Test & Review
Guide: Förnya gamla jaktvapen
Hur man byter kolv för Tikka T3
KKC Kolv Tikka t3 Lite
kkc kolv tikka t3

Snygga kolvar i krysslaminerad björk med en vikt på bara 1100g. KKC kolvar har justerbart kindstöd och bak-kappa i både höjd och längd.

Finns till dessa vapen:

Carl-Gustaf / Husqvarna / Zoli 1900
Carl Gustaf 3000 ( Endast LA )

Blaser R93
Blaser R8
Mauser M98
Remington 700 LA
Remington 700 SA
Ruger 10/22
Sako 85 LA
Sako 85 Magnum
Sako 85 SA
Sauer 200 STR
Tikka M55
Tikka M65
Tikka Master 590
Tikka Master 690
Tikka T3
Tikka T3 Vänster
Tikka T3 Varmint

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *