Jaktsajten

Jakt & Fiske

Sako 85 Black Bear TEST! (video review)

Publicerad 2018-07-19 15:56:00 i Allmänt,

Stort Sako 85 Black Bear test! Se video och omdöme. Detta är ett perfekt gevär för dig som vill ha ett lätt och kompakt vapen som kan användas i alla väder.
Video recension av Sako 85 Black Bear
Sako 85 Black Bear review
 
Sako är en finländsk pistoltillverkare som bildades 1927 och har sitt huvudkontor i Riihimaki, Finland. Sedan 2000 har bolaget ägts och drivits av Beretta. Sako 85 är en uppgraderad version av Sako 75. Sako 85, likssom 75, var designad för att jaga stora djur som björn,vildsvin och älg.

Sako 75 blev en riktig storsäljare och anses av många vara en av världen bästa serietillverkade studsare. Sako 85 är en uppgradering av Sako 75 och har en rak kolv.
 
Syntetkolv
Formen och ergonomin passar mig perfekt. Syntetkolven är överraskande lätt, mycket lättare än jag hade väntat mig. Mycket bra grepp med mjuka halksäkra greppytor, vilket gör att man inte tappar greppet när det är vått och regnigt. Kolven har en matt mörkgrå yta och känns väldigt bra i händerna. Sako 85 der väldigt snygg ut och man märket direkt att man håller i ett gevär av hög kvalitet. I mer dämpad belysning så har geväret en svart nyans.

Sako 85 Black Bear har mjuk kolv vilket inre bara ger bättre grepp (speciellt i när det är blött) men det är mycket tystare jämfört med en hård kolv eftersom ett mjukt material inte ger ifrån sig lika mycket ljud när man till exempel stöter till ett träd eller rör sig genom buskage.

Sako 85 har en främre rembygel som sitter monterad i en ring runt pipan till skillnad från många andra syntetstockar som brukar ha pipkanal med mellanväggar. Det tycker jag är en mycket bra lösning.

Rekylen dämpas mycket bra tack vare en mycket väl inpassad gummibakkappa.
 
Skytte

Sako 85 Black Bear är mycket enkel att skjuta med och känns väldigt välbalanserad. Sako 85 är anpassad för att kunna sikta och skjuta snabbt.

Sako 85 är ett av de populäraste gevären bland jägare tack vara sin precision.

Magasin

Sako 85 Black Bear har ett löstagbart magasin med kapacitet för fem patroner.

Vad jag gillar

- Designen är snygg och genomtänkt
- Kort och solid, enkel att hantera
- Syntetisk kolv med mycket bra grepp
- Det avtagbara metall magasinet
- Bra precision med jaktammunition
- Mycket bra säkring med möjlighet att plundra i säkrat läge

Sako 85 Black Bear går att köpa online på pnjakt.se
Sako 85 Black Bear test - video review
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela